Als tienjarige heb ik voor een schoolopdracht eens een brandweerman geïnterviewd. Hij was zo verstandig om een heel spannend verhaal te vertellen over loeiende sirenes en over hoe hij mensen uit brandende gebouwen had gered. Daarna wist ik het zeker: dat werd mijn droombaan!

Het is natuurlijk anders gelopen… In mijn loopbaan heb ik achtereenvolgens ervaring opgedaan in commercie, logistiek, ERP-software, consultancy, projectmanagement en IT Service Management. Daarbij heb ik onder meer kennis gemaakt met Exact Software, Prince2, ITIL, Agile/Scrum en Lean. Uiteindelijk ben ik door alle praktijkervaring toch een soort brandweerman geworden: als er “brand”  is in een organisatie, de processen of een project zie ik het als een uitdaging om dit om te buigen naar een duurzame verbetering. Nog beter is brandpreventie: pro-actief de inrichting van processen zo goed neer te zetten en continue te verbeteren, dat de “brand” niet zal voorkomen. Als zelfstandig ICT-professional heb ik daardoor toch mijn droombaan gevonden: uitdagend, afwisselend en gericht op resultaat en mensen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.